Bob - Edo Smit
15862
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15862,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Weet wat je wil.

Maak werk van je dromen.

Na verschillende bedrijfstakken met nieuwe uitdagingen, ben ik toch nooit echt tevreden geweest in mijn vertrouwde werkomgeving. Je kunt er de belangrijkste dingen uit filteren om zo een beeld te krijgen wat echt bij je past en zo een juiste richting te kiezen. De vraag is dan, waar begin je? Wat maakt mij wie ik ben en waar liggen mijn talenten? Van nature ben ik praktisch ingesteld en veel interesse in verschillende type mensen en werkzaamheden. Ook kies ik voor zekerheid, dus geen typische ondernemer die risico’s neemt, maar wel groot voorstander van vrijheid om te kunnen ondernemen. Zoekende naar mijn beste ik en mijn doelen in het leven, ben ik erachter gekomen dat ik iemand nodig hebt om mij te helpen de juiste richting te kiezen.

“De vraag is dan, waar begin je? Wat maakt mij wie ik ben en waar liggen mijn talenten”

Waarom inspireert mijn huidige baan mijn onvoldoende en is dit wel het probleem? Kan ik mezelf zo aanpassen en blijven inspireren waardoor mijn huidige werk als leidinggevende in de detailhandel een uitdaging blijft?
Toen ik een oproep vanuit Facebook las betreft een coach die kandidaten zocht. Van mensen die op een dood spoor zaten in hun huidige werk die wilde uitzoeken wat de volgende stap moest worden. Ik heb me direct aangemeld voor een eerste gesprek met Edo Smit.

“Na enkele weken was het resultaat al zichtbaar, zonder onnatuurlijk gedrag te vertonen”

In de eerste gesprekken kwam naar voren dat mijn manier van leidinggeven teveel energie koste en onvoldoende opleverde. Daarnaast de vraag, hoe kan ik de talenten van deze collega’s ontwikkelen waarbij zij zichzelf inspireren. Zijn coachende manier van begeleiden, kon ik direct in de praktijk gebruiken. Na enkele weken was het resultaat al zichtbaar, zonder onnatuurlijk gedrag te vertonen. Het zelfvertrouwen van de nieuwe manier van leidinggeven, coachen dus, heeft enorm veel invloed gehad op de teamspirit en resultaten van mijn collega’s. Met andere woorden, ik kijk nu vooral naar de talenten en mogelijkheden van mijn collega’s. Vooral uitzoeken waar hun persoonlijke talenten en mogelijkheden liggen, hebben in korte tijd veel opgeleverd.

Zeer verrassend is voor mij, dat ik met minder tijd en energie toch de uiteindelijke doelen behaal en daarbij het team grote sprongen heeft gemaakt in persoonlijke ontwikkeling. Zonder deze coaching gesprekken met Edo had ik deze stappen zeker niet gemaakt.