Gun jezelf een coach - Edo Smit
15914
post-template-default,single,single-post,postid-15914,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Gun jezelf een coach

Laatst zat ik met een klant aan tafel waarvan ik wist dat hij graag een andere baan wilde en dat het er maar niet van kwam. Hij had het moeilijk in zijn huidige werk en wilde daar weg. Het bedrijf was in al die jaren zo veranderd, dat hij met steeds meer weerstand er naar vertrok. Maar ja, solliciteren, zekerheden op het spel zetten en geen geweldig zelfbeeld hielden hem tegen om iets te ondernemen.  Hij schaamde zich en mompelde “misschien gun ik mezelf wel geen coach”.

Ben jij ook iemand, of ken je iemand, die graag iets wil aanpakken maar er niet toe komt? “Het komt wel” of “Eerst dit en dan ga ik het doen”. Dat werkt niet. Problemen raken uit het zicht en worden naar de achtergrond verplaatst, waar ze rustig wachten op het moment dat ze weer naar boven kunnen komen. Uitstelgedrag en toenemende faalangst als resultaat.

Resultaat: er verandert niks en betrokkene wordt ongelukkiger door zelfverwijt en afnemend  zelfbeeld.

“Ik gun mezelf geen coach”

Het zelf kunnen begint al vroeg in ons leven. Een teken van onafhankelijkheid. “Zelf doen” roept de peuter in zijn poging om onderscheidt te maken tussen zichzelf en de wereld om hem heen.  Is dit het begin van het  not-done vinden om de hulp van een ander in te roepen? Een schande, een bewijs van onkunde, een overbodige luxe. Een goeie manier om voor gek te staan.

Natuurlijk is het jouw goed recht om er alleen mee te blijven lopen en wellicht, als het je beetje meezit, gaat het ook wel weer over; je hebt het zelf gedaan.

Maar wat als het nou niet van zelf overgaat?

Hulp of je probleem delen met anderen is naar mijn idee geen schande, maar een poging om intellect ervaring en creativiteit met elkaar te delen en nieuwe verassende oplossingen te vinden, die je in je eentje nooit bedacht zou hebben.

Wanneer we alles alleen en voor onszelf willen doen lopen we het contact met anderen mis.

  1. Zicht op onbewuste.

Je bent deskundige op het gebied waar jouw kwestie over gaat en zeer waarschijnlijk weet je het antwoord ook al, maar door allerlei innerlijke en uiterlijke belemmeringen kom je er niet toe om een en ander te verwezenlijken. Een ander kan je ondersteunen en uitdagen om de stappen te maken die je zo graag wilt. Door zaken te delen geef je jouw kwestie een plek en krijg je het gevoel goed bezig te zijn.

  1. Koppelen van elkaars creativiteit.

Een gespreksgenoot, iemand met wie je kwestie deelt, voegt de creativiteit van zichzelf toe en zo ontstaat co-creatie, die het beste van beiden naar boven brengt. Van heel verschillende perspectieven wordt naar het probleem gekeken wat tot verassende oplossingen kan leiden.

Belang van onderling contact.

Bij het alleen oplossen loop je kansen mis.

Om te beginnen het aanscherpen van je eigen probleem. Het lijkt erop dat je het probleem op een rijtje hebt, maar als je er met een ander over praat blijkt dat het helemaal niet zo te zijn. Je moet je duidelijk verwoorden en dat komt de scherpte ten goede.

Mensen vinden het fijn om met elkaar te spreken over dingen die hen echt bezighoudt.  Het is een geweldige ervaring wanneer een ander met een 100% interesse zich in je verdiept en met je mee te denkt. Wanneer je je zelf kwetsbaar durft te zijn is de kans dat anderen zich naar jou ook kwetsbaar durven opstellen veel groter.

 

Gun je zelf een coach

 

In Angelsaksische landen is het, wanneer je iets wilt bereiken heel gebruikelijk om een coach in handen nemen. Hier in Nederland wordt coaching nog steeds gezien als therapie-light. Maar coaching is echt iets heel anders! Het is een methode om een coachee in gelijkwaardigheid te ondersteunen op het pad dat hij of zij zelf kiest. Een coach organiseert het proces en zorgt ervoor samen met  coachee voor dat zijn/haar doel bereikt wordt.

 

Een coach is getraind en opgeleid om de processen als hierboven beschreven te begeleiden. Een coachtraject is een mooie manier om:

 

  • Je kwestie een plek te geven: door het benoemen en het feitelijk op een plaats, de coach ruimte, onder te brengen.
  • Te werken aan je eigen weerstanden, die je belemmeren om het gewenste voor elkaar te krijgen.
  • Om jezelf te leren kennen, waardoor je een referentiekader krijgt voor beslissingen in de toekomst. Je weet wat bij je hoort. Waar je voor kunt gaan.
  • Nieuwe en verassende oplossingen te creëren voor iets waarmee je worstelt
  • Een stappenplan te ontwikkelen.
  • Begeleiding te krijgen bij de uitvoering je plan
  • Op het goede spoor blijven.

 

Kortom je bent goed bezig