Over mij - Edo Smit
15795
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15795,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Weet wat je wil.

Maak werk van je dromen.

Edo Smit (1958)

“Een van mijn grootste kwaliteiten is: mensen in beweging zetten. Ze verleiden tot het maken van betekenisvolle nieuwe stappen in hun leven.”

Het fascineert me dat er zoveel mensen zijn die niet weten wat ze willen. Hun talenten komen niet tot bloei en worden verstoptonder cynisme, angst of (voor)oordeel. Zelf herken ik dat heel goed en weet ik dat daar veel aan te doen is. Daarom is het mijn missie om de wereld een betere plek te maken door dit vraagstuk samen met mijn cliënten aan te pakken.
Maak keuzes gebaseerd op wat jij ten diepste vanbinnen wilt, neem dat als uitgangspunt voor wat je in de wereld wilt bereiken en wordt daardoor gezonder en gelukkiger. Dit heeft effect op jou, op je omgeving maar ook op de op samenleving als geheel.

Over mij

Op vroege leeftijd overleed mijn vader. Mijn hele leven ben ik op zoek geweest naar iemand die hem kon vervangen en hechtte daarom erg veel belang aan wat anderen van mij vonden. Daardoor kwam ik terecht op plekken waar ik helemaal niet wilde zijn. Dat speelde een rol in mijn opleiding en in mijn latere werk. Ondanks waarschuwingen van oververmoeidheid en burn-out, die ik regelmatig heb opdeed, ging ik toch door tot het moment dat voor mij het doek viel en ik mijn baan kwijtraakte. Ik moest iets anders. In een lang proces van zoeken naar wat ik nu echt wilde, kwam naar boven dat mijn talenten op heel ander vlak lagen, namelijk het begeleiden van mensen, het zien van hun talenten en het stimuleren van hen om daaraan vorm te geven. De coach in mij was ontdekt.

“Immers, hoe weten wij welk leven of welk werk het beste bij ons past als wij geen helder zicht hebben op wie wij zijn als uniek mens.”

Verbinding:
Het blijft uiteraard jouw vraagstuk, maar in verbinding en gelijkwaardigheid zoeken we samen naar een antwoord. Daarin doe ik alles wat er in mijn vermogen ligt om jou bij te staan.

Diepgang:
Al coachend beweeg ik mij door de verschillende lagen van je bewustzijn. Dat kan voor sommige mensen confronterend zijn, maar is onvermijdelijk vanuit het idee dat al deze lagen met elkaar in balans dienen te zijn als basis voor een juiste keuze in werk en privé.

“Coaching maakt stukjes zichtbaar die je zelf niet kunt ontdekken. Dat je er niet zelf uitkomt, is verklaarbaar, want de oplossing ligt vaak in een dieper bewustzijn van je eigen wensen, drijfveren, belemmeringen en angsten. Het is lastig om deze zelf te ontdekken. Je hebt een blinde vlek. Door coaching krijg je er zicht op.”

Duurzaam:
Eigenlijk bouwen we een wereld om ons heen die we helemaal niet willen. Dat komt omdat we met oude bekende antwoorden ons probleem proberen op te lossen. Het is daarom dan ook helemaal niet gek als je ontdekt dat je steeds hetzelfde resultaat krijgt. Ik ga met mijn cliënten op zoek naar de antwoorden van morgen. Antwoorden die voor je neus liggen maar die je nog niet kunt zien. Met deze antwoorden ben je zeker van een duurzaam resultaat waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Kwaliteit gericht:
• Ik heb een kritische instelling naar het coach traject Tijdens het proces toets ik regelmatig de kwaliteit en vraag mijn cliënten om mij daarin van feedback te voorzien.
• Ik kies ervoor om slechts met een beperkt aantal cliënten te werken, zodat ik in tijd alle aandacht en ondersteuning kan geven die de cliënt nodig heeft.
• Ik kies ervoor om aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging en heb de gedragscode en het privacy statement van de NOBCO ondertekend.

Avontuur:
Een coaching traject is een groot avontuur. Dat maakt het verrassend, spannend en uitdagend. Drie zaken waar ik me goed mee om kan gaan. Alhoewel de hoofdlijnen van mijn methodiek vaststaan, zijn er voldoende mogelijkheden om hier een coaching traject op maat van te maken.

Maatschappelijk gericht:
De wereld bestaat in diepe verbondenheid met alles en iedereen die zich daarin bevindt. Het kan daarom dan ook niet anders dat de beweging die een cliënt maakt, ook ervaren wordt door het systeem (werk en gezin) om haar/hem heen. Dit geeft persoonlijke ontwikkeling een context die breder gaat dan alleen de een-op-een-gesprekken in de stoel bij mij. Mijn coaching leidt tot bewustwording van zaken die zich rondom de cliënt bevinden en is gericht op het nemen van verantwoordelijkheid daarin.

_mg_7886